Novice

Predlog Statuta RD Radgona

Predlog Statuta

Ribiška družina Radgona je do sedaj imela dvanajst le star statut, v tem času se je veliko stvari spremenilo, spremenila pa so se tudi nekatera določila Zakona o društvih. Statuti društev so kot živa materija katera se sproti spreminja in prilagaja, tako smo tudi v  RD Radgona imeli nekaj dopolnil, vse te spremembe pa morajo biti najprej sprejete na Zborih članov in nato dane v presojo in potrditev na Upravno enoto Gornja Radgona.

Predlog statuta je sedaj pripravljen, za pripravo smo uporabili vzorec statuta katerega je pripravila Ribiška zveza Slovenije za vse Ribiške družine v zvezi. Pri pripravi osnutkov smo sodelovali tudi z Pravno komisijo pri RZS in UE G. Radgona.

Predlog statuta je dan v javno obravnavo članom objavljen je na naši spletni strani https://rd-radgona.si/ in dan v vse ribiške domove RD Radgona. Postavljen je tudi rok za oddajo pripomb. Pripombe se lahko oddajo samo pismeno do petka 14. februarja 2020 na spletni naslov rdradgona@gmail.com  ali sedež RD Radgona, Podgrad 41 p.p.15, 9250 Gornja Radgona.

Po poteku roka za dajanje pripomb se bodo vse pripombe preverile, če so v skladu z zakoni in se lahko vstavijo v statut RD Radgona. Tako dopolnjeni Statut se bo nato sprejemal na Občnih zborih – zboru članov kateri bojo potekali od 22. februarja do 08. marca.

Po uskladitvah in sprejetju statuta, se mora vložiti vloga na RS Upravno enoto Gornja Radgona, Oddelek za upravne notranje zadeve. Predložiti se mora Statut in zapisnik ter liste prisotnih na Zborih članov.

V nadaljnjih postopkih usklajevanja naših internih aktov kateri bodo podrobno urejali delovanje RD pa nas v naslednjih devetih mesecih, kar je zakoniti rok za izdelavo, čaka veliko dela in usklajevanja.

Internimi akti morajo seveda biti v skladu z zakoni, sprejeti in usklajeni na UO in predlagani na sprejem na Zboru članov RD.

STATUT RD Radgona – predlog Statut – knjižica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja