RP Gornja Radgona

RP G. Radgona

Ribiški  dom  v Podgradu   tel.: 041 283 359

Ribiški dom Lisjakova struga   tel.: 031 505 251

Ali zastopnik RP tel.: 031 409 142

V ribiških domovih ponujamo razne vrste pijač, organiziramo tudi postrežbo za večje skupine, možnost je tudi najema prostorov za piknike. V Podgradu je dom odprt vsak dan popoldan razen v zimskem času v soboto, nedeljo in praznikih pa cel dan. Ob reki Muri pa so tudi urejene sprehajalne in kolesarske poti. V Lisjakovi strugi je urejeno tudi odbojkarsko in manjše košarkarsko igrišče ter rusko kegljišče. Možen je tudi ribolov na  način  »  Ujemi in izpusti «V ribolovnih gramoznicah TE G. Radgona in Negovskem jezeru ter v bližnji reki Muri lahko lovimo : Sulca, ščuko, smuča, klena, mreno, podust, ogrico, bolena, amurja, soma, krapa, linja, ploščiča, koreslja, zeleniko, androgo in rdečeperko. Možnost ribolova je tudi na način » Ujemi in izpusti « in » Nočni ribolov « v Negovskem jezeru. Informacije za to se dobijo v ribiških domovih.

V vseh revirjih RD Radgona  je dovoljen ribolov na dve palici. V ribolovnih vodah RD Radgona se lahko lovi roparico na dele mrtve ribe ali druge vabe katere so dovoljene z zakonom samo na eno palico. Ko izpolniš normo za dnevni ulov, moraš zaključiti z ribolovom.

Lahko pa dokupiš dnevno dovolilnico in loviš ribe dalje, če uloviš krapa, prej ulovljeni drobiž lahko obdržiš. Za nočni čas ribolova se šteje čas od mraka do zore naslednjega dne. Zora nastopi eno uro pred sončnim vzhodom, mrak pa nastopi eno uro po zahodu sonca. Za določitev časa sončnega vzhoda in zahoda se upoštevajo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje.

Dnevne dovolilnice lahko kupite v ribiškem domu v Podgradu in Lisjakovi strugi, TIC G. Radgona, Gostilni Graščak v Negovi, Parti bar v G. Radgoni in preko spletnega naslova www.ribiskekarte.si  

Pri ribolovu se mora upoštevati Ribolovni režim 2021.

 Ribolovne vode RP Gornja Radgona

[/vc_column]