Novice

60 let Ribiške družine Radgona

Čestitka

60. let

Proslava 60. letnice delovanja Ribiške družine Radgona.

Proslava je bila v soboto 08.06.2019 ob 10. uri pri ribiškem domu v Zg. Konjišču. Na proslavi so zaslužni člani in organizacije prejeli 190 priznanj.

Že šestdeset jih je minilo. Let, ki prehitevajo, beležijo čas, naše delo, naše uspehe in neuspehe. V jubilejnem, šestdesetem letu delovanja ribiške družine Radgona želimo čas vsaj za hip ustaviti, da se ozremo na leta, v katerih smo skupaj oblikovali našo tako razvejeno ribiško družino. Uspehi skupnega dela zdaleč presegajo neprijetne trenutke, ki so občasno zagrenili naše delo. Zato so to leta, na katera se lahko ozremo s ponosom. Leta, v katerih je vsak član z delom sooblikoval današnjo ribiško družino. Poseben pečat k razvoju družine so prispevali delovne organizacije, podjetja, obrtniki, občine, krajevne skupnosti in krajani.

Ribiči smo prvi, kateri se moramo zavedati pomena osnovne definicije varstva okolja katera pravi, da je to dejavnost za zaščito in ohranjanje narave. Zato nam ni vseeno kaj se dogaja ali se bo dogajalo  z vodami in življenju v ali ob vodah. V Ribiški družini imamo v upravljanju kar 31 km Mure kar je caa. 134 ha – skupaj pa 223.4 ha vod. V kolikor torej želimo, da bomo na reke, jezera, ribnike in druge vode še naprej lahko hodili loviti ribe in hkrati uživali v lepotah, ki nam jih narava ponuja, imamo v svoji strategiji o ribolovu vključeno tudi skrb za okoliš, torej za naravo. Zavedamo se, da bomo le tako v ribolovu lahko uživali še na mnoga leta, ki prihajajo za nas in za naše zanamce.

Zelo se zavedamo, da upravljamo – gospodarimo z najlepšimi naravnimi deli v vseh občinah v katerih delujemo in to je tudi naša velika obveza, da se vedemo na teh krajih naravovarstveno in gospodarno. Vse to pa je povezano z veliko urami prostovoljnega dela in finančnimi vložki. Naše delo pa pripomore tudi k prepoznavnosti vsake občine saj so ti deli občin tudi turistično zanimivi. Vse te turistične točke smo z našimi prizadevanji in delom ustvarili v  šestdesetih letih, nekatere točke tudi na krajih kjer so ljudje že odlagali smeti.

Tako smo lahko danes ponosni na naše delo: v občini Apače na TRC Zg. Konjišče, v občini Gornja Radgona na Lisjakovo strugo, v občini Radenci na ribiški dom in vode na področju nekdanjega  smetišča v Hrastje Moti, v občini Tišina na dom in gramoznice v Gradišču in v občini Sveti Jurij ob Ščavnici na meander stare Ščavnice v Žihlavi. Vsi ti kraji pa so tudi lahko v ponos, ne samo nam ribičem, ampak občinam v katerih se nanašajo.

Ob jubilejnem letu ribiške družine Radgona izreka predsedstvo družine vsem članom, častnim članom in podpornim članom iskrene čestitke. Vsem drugim, ki so nam pomagali sooblikovati razvoj družine, pa se iskreno zahvaljujemo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja