RP Radenci

 

RP Radenci

 

Ribiški  dom  v
Hrastje Moti tel.: 02 566 18 64 ali  031
850 025

 

Ribiški dom je odprt
vsak dan od 13. do 21. ure, razen v sredo ko je zaprt.

 

Mura

V ribiškem domu ponujamo razne vrste jedi in pijač, organiziramo tudi postrežbo za večje skupine, možen je najem prostorov za piknike. Ob reki Muri pa so tudi urejene sprehajalne in kolesarske poti. V ribolovnih gramoznicah TE Radenci in v bližnji reki Muri lahko lovimo : Sulca, ščuko, smuča, klena, mreno, podust, ogrico, bolena, amurja, soma, krapa, linja, ploščiča, koreslja, zeleniko, androgo in rdečeperko. Možnost ribolova je tudi na način » Ujemi in izpusti « in » Nočni ribolov « . Informacije za to se dobijo v ribiškem domu v Hrastje Moti.

 

Hrastje Mota dom in Desno okrogla

V vseh revirjih RD Radgona  je dovoljen ribolov na dve palici. V ribolovnih vodah RD Radgona se lahko lovi roparico na dele mrtve ribe ali druge vabe katere so dovoljene z zakonom na dve palici. Ni pa dovoljeno loviti rib na dve palici ta ko, da bi z eno palico lovili na del mrtve ribe ali na druge dovoljene vabe  z drugo pa vijačiti. Ko izpolniš normo za dnevni ulov, moraš zaključiti z ribolovom. Lahko pa dokupiš dnevno dovolilnico in loviš ribe dalje, če uloviš krapa, prej ulovljeni drobiž lahko obdržiš.

 

Dolga tekmovalna in Okrogla pri barnu

Za nočni čas ribolova se šteje čas od mraka do zore naslednjega dne. Zora nastopi eno uro pred sončnim vzhodom, mrak pa nastopi eno uro po zahodu sonca. Za določitev časa sončnega vzhoda in zahoda se upoštevajo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje. Dnevne dovolilnice lahko kupite v ribiškem domu Božidarju Habjanič v Hrastje Moti in preko spletnega naslova www.ribiskekarte.si  Pri ribolovu se mora upoštevati Ribolovni režim RD Radgona

 

 

 

 

Ribolovne vode v
RP Radenci