RP Linj

 

Ribiška podružnica Linj RD Radgona

 

Ribiški  dom  v
Zg. Konjišču  tel.: 041 770 127

ODPIRALNI  ČAS:

Zimski ( oktober – marec ) 12: 00 – 20:00 v ponedeljek zaprto
Letni ( april – september ) 10:00 – 22:00 odprto vsak dan
December, 24. december in 31. december ZAPRTO


 

V ribiškem domu ponujamo razne vrste jedi in pijač, organiziramo tudi postrežbo za večje skupine, možnost avto kampiranja in najema prostorov za piknike. Ob reki Muri pa so tudi urejene sprehajalne in kolesarske poti. V zato pripravljenem paviljonu pa si lahko ogledate očeta panonskih hrastov. V kompleksu ribolovnih gramoznic in bližnji reki Muri lahko lovimo : Sulca, ščuko, smuča, klena, mreno, podust, ogrico, bolena, amurja, soma, krapa, linja, ploščiča, koreslja, zeleniko, androgo in rdečeperko. Možnost ribolova je tudi na način » Ujemi in izpusti « in » Nočni ribolov « in formacije za to se dobijo v ribiškem domu.

 

Za dnevni čas ribolova se šteje čas od zore do mraka. Za nočni čas ribolova se šteje čas od mraka do zore naslednjega dne. Zora nastopi eno uro pred sončnim vzhodom, mrak pa nastopi eno uro po zahodu sonca. Za določitev časa sončnega vzhoda in zahoda se upoštevajo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje. Dnevne dovolilnice lahko kupite v ribiškem domu v Zg. Konjišču in preko spletnega naslova : www.ribiskekarte.si

Pri ribolovu se mora upoštevati Ribolovni  režim RD  Radgona: V vseh revirjih RD Radgona  je dovoljen ribolov na dve palici. V ribolovnih vodah RD Radgona se lahko lovi roparico na dele mrtve ribe ali druge vabe katere so dovoljene z zakonom na dve palici. Ni pa dovoljeno loviti rib na dve palici ta ko, da bi z eno palico lovili na del mrtve ribe ali na druge dovoljene vabe  z drugo pa vijačiti. Ko izpolniš normo za dnevni ulov, moraš zaključiti z ribolovom. Lahko pa dokupiš dnevno dovolilnico in loviš ribe dalje, če uloviš krapa, prej ulovljeni drobiž lahko obdržiš.

 

Ribolovne vode v RP Linj