RP Videm

RP Videm

 

Ribiški  dom v Žihlavi – otok ljubezni  tel.: 040 472 907 in 031 650 200

 

Blaguško jezero

Ribiški dom lahko najamete za organizacijo piknikov. Postrežemo tudi večje skupine, možen je najem prostora za piknike. Ob reki Ščavnici so urejene tudi sprehajalne in kolesarske poti.

V ribolovnih vodah TE Videm  in v reki Ščavnici lahko lovimo : Ščuko, smuča, klena, amurja, soma, krapa, linja, ploščiča, koreslja, zeleniko, androgo, ostriža in rdečeperko. Možen je tudi » Nočni ribolov « v jezeru Blaguš . V vseh revirjih RD Radgona  je dovoljen ribolov na dve palici.

V vseh revirjih RD Radgona  je dovoljen ribolov na dve palici. V ribolovnih vodah RD Radgona se lahko lovi roparico na dele mrtve ribe ali druge vabe katere so dovoljene z zakonom samo na eno palico. Ko izpolniš normo za dnevni ulov, moraš zaključiti z ribolovom.

Otok ljubezni v Žihlavi

Ko izpolniš normo za dnevni ulov, moraš zaključiti z ribolovom. Lahko pa dokupiš dnevno dovolilnico in loviš ribe dalje, če uloviš krapa, prej ulovljeni drobiž lahko obdržiš.

Za nočni čas ribolova se šteje čas od mraka do zore naslednjega dne. Zora nastopi eno uro pred sončnim vzhodom, mrak pa nastopi eno uro po zahodu sonca. Za določitev časa sončnega vzhoda in zahoda se upoštevajo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje. Dnevne dovolilnice lahko kupite pri Fridi Vrbnjak Ul. Edvarda Kocbeka 17, Sv. Jurij ob Ščavnici, Kristjan Hegler telefon:  031 650 200, bifeju pri blaguškem jezeru in preko spletnega naslova www.ribiskekarte.si

Pri ribolovu se mora upoštevati Ribolovni režim 2021

 

 

 

 

Ribolovne vode v RP Videm