RP Tišina

 

RP Tišina

 

Ribiški  dom  v
Gradišču  tel.: 031 750 180 in 041 952
695

 

Ribiški dom v Gradišču

Ribiški dom je odprt v četrtek in petek od 15 – 20 ure, v soboto, nedeljo in praznikih pa od 7 – 21 ure V ribiškem domu ponujamo razne vrste jedi in pijač, organiziramo tudi postrežbo za večje skupine, možen je najem prostorov za piknike. Ob reki Muri pa so tudi urejene sprehajalne in kolesarske poti. V ribolovnih gramoznicah TE Tišina in v bližnji reki Muri lahko lovimo : Sulca, ščuko, smuča, klena, mreno, podust, ogrico, bolena, amurja, soma, krapa, linja, ploščiča, koreslja, zeleniko, androgo in rdečeperko. Možnost ribolova je tudi na način » Ujemi in izpusti « in » Nočni ribolov « .

 

Gramoznice v Gradišču

Informacije za to se dobijo v ribiškem domu v Gradišču. V vseh revirjih RD Radgona  je dovoljen ribolov na dve palici. V ribolovnih vodah RD Radgona se lahko lovi roparico na dele mrtve ribe ali  druge vabe katere so dovoljene z zakonom na dve palici. Ni pa dovoljeno loviti rib na dve palici ta ko, da bi z eno palico lovili na del mrtve ribe ali na druge dovoljene vabe  z drugo pa vijačiti. Ko izpolniš normo za dnevni ulov, moraš zaključiti z ribolovom.

 

Mura in gramoznice v Gradišču

Lahko pa dokupiš dnevno dovolilnico in loviš ribe dalje, če uloviš krapa, prej ulovljeni drobiž lahko obdržiš. Za nočni čas ribolova se šteje čas od mraka do zore naslednjega dne. Zora nastopi eno uro pred sončnim vzhodom, mrak pa nastopi eno uro po zahodu sonca. Za določitev časa sončnega vzhoda in zahoda se upoštevajo podatki Agencije Republike Slovenije za okolje. Dnevne dovolilnice lahko kupite v ribiškem domu v Gradišču, Bifeju » Gol « v Gradišču, gostilni » Gjergek « na Tišini in preko spletnega naslova www.ribiskekarte.si  Pri ribolovu se mora upoštevati Ribolovni režim RD Radgona

 

Ribolovne vode v RP Tišina