Novice

Srečanje ribičev

Trije memoriali

V Ribiški družini Radgona so se v soboto 06. julija 2019, kar v treh temeljnih enotah na srečanjih spomnili svojih zaslužnih preminulih članov. V Temeljni enoti Gornja Radgona so pripravili že 23. Pepekov memorial. Srečanja se je udeležilo 26 ribičev. Prehodni pokal pri članih je osvojil Bojan Horvat kateri je ujel 37,91 kg rib. Pri mladih ribičih je Mihael Čuk osvojil prehodni pokal z 19,52 kg ujetih rib. Skupno so ulovili 191 kg rib.

V Zg. Konjišču so pripravili srečanje ribičev s tekmovanjem za 5. memorial Janka Fridau. Tekmovalo je 12 ribičev zmagovalec je bil Kristjan Sladič, drugi je bil Dušan Hozjan in tretji Roman Sladič skupno so ulovili 248 kg rib.

Na Blaguškem jezeru pa so se drugo leto spomnili na Romana Vrbnjak. Sodelovalo je 20 ribičev med njimi pa je bil najboljši Mihael Kukovec kateri je prejel prehodni pokal, drugi je bil Božidar Irgolič in tretji Tadej Kocbek. Na podelitvi sta bila prisotna tudi Friderika Vrbnjak žena pokojnega in župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana. Tekmovalo se je na način s točkovanjem po komadih, tako je bilo skupno ulovljenih 335 kosov rib katere so se sproti spuščale nazaj v jezero.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja