Novice

Informator februar 2022

Informator Februar 2022

Glede na dogajanja v RD Radgona in vedno večjem širjenju lažnih informacij o dogajanju v RD sedaj in v preteklih dveh letih je predsednik RD Radgona Igor Vajs sklical 23. januarja 2022 1. izredna razširjeno sejo Upravnega odbora ( UO ) RD Radgona.

Na dnevnem redu je bila tudi točka »Problematika z Ribiškim domom v Zg. Konjišču – najemna pogodba «, ter posebno poročilo predsednika.

Na seji so bili prisotni vsi člani Upravnega odbora Ribiške družine Radgona.

Problematika z Ribiškim domom v Zg. Konjišču – najemna pogodba

Uvodna pojasnila tripartitne pogodbe z Občino Apače, RD Radgona in najemnico Evo Valner podal odvetnik Zvonko Brenčič, ki je sodeloval pri pogajanjih in sestavi kot odvetnik ribiške družine.

Pogodba se je sklenila maja 2021 med Občino Apače, RD Radgona in najemnico Evo Valner. Poudaril je tudi, da Ribiška podružnica ( RP ) Linj ne more biti pogodbeni partner, ker ni pravna oseba.

Večkrat se je v razpravo vključil zastopnik RP Linj Andrej Ritlop in je med drugim povedal, da je napisana najemna pogodba razumljiva, zapisniki RP Linj pa so bili zapisani »pri polni zavesti« in da je bila razprava na seji podružnice še bolj ostra, kot izhaja iz zapisnikov.

Posebno poročilo predsednika RD Radgona

Predsednik Igor VAJS je razložil, da se mora v svojem poročilu, zaradi boljšega razumevanja, vrniti v leto 2020, nakar ga Andrej RITLOP prekine, češ da nima pravice se vračati v leto 2020 in da tega ne bo poslušal. Kljub temu, da ga je zastopnik RP Linj prekinil še večkrat je  predsednik je nadaljeval saj so drugi želeli biti seznanjeni z zapisniki in dogajanjem v RP Linj.

Andrej RITLOP je v nadaljevanju zopet povedal, da tega ne bo poslušal in je nadaljeval svoje zgodbe o Zg. Konjišču. Pri tem ga je prekinil Roman ČINČ z besedami, da ostali prisotni niso na seji UO RD, da bi poslušali samo Andreja RITLOPA, in da nas je tukaj več članov, kateri imamo drugačne interese kot on sam. Po tem je zastopnik RP Linj, kot že večkrat prej zapustil sejo.

 

Na koncu predsednikovega poročila so prisotni podali predlog, da se naj vsi zapisniki iz sej RP Linj in najemna pogodba za ribiški dom v Zg. Konjišču predloži vsem članom UO RD Radgona, da bi vsi skupaj lažje razumeli nesoglasja.

Na koncu poročila je ostalih 9 članov UO RD, en član se je opravičil in zapustil sejo, zastopnik RP Linj  Andrej RITLOP pa je samovoljno s protesta zapustil sejo, sprejelo kar sedem sklepov, kateri se navezujejo na zapisnike in dogajanje v RP Linj in mora RP Linj na njih podati pismene odgovore.

Celo poročilo si lahko ogledate s klikom na povezavo:

Informator RD Radgona februar 2022 (2)

Sprejete sklepe si lahko ogledate s klikom na povezavo:

Sklepi 1. izredne seje UO RD Radgona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.