Začetek Novice Občni zbori RD Radgona

Občni zbori RD Radgona

Temeljna enota Gornja Radgona

TE_GR_1V nedeljo 11.marca 2018 je bil že tretji letošnji občni zbor radgonskih ribičev, Zbrali so se ribiči TE G. Radgona, prisotnih je bilo 30 članov. Prisotna pa sta bila tudi podžupan občine G. Radgona Robert Žinkovič in starešina Lovske družina Gornje Radgone Milan Kolarič ter predsednik, podpredsednik - tajnik RD Radgona in predsednik Nadzornega odbora RD Radgona. Podana so bila poročila o delu v letu 2017, največja pridobitev TE pa je bila v prejšnjem letu nakup zemljišča z gramoznico v Podgradu za kar so najeli 30.000 € kredita za dobo pet let. Predlagali in izvolili so tudi dva dodatna člana Upravnega odbora TE G. Radgona. V Temeljni enoti, katera sedaj šteje skupno 90 članov, so v preteklem letu v svoje vode vložili 1.000 kg rib.

TE_GR_2

TE_GR_5TE_GR_8

                                                                                                                                 

Nadalje so bili prisotni seznanjeni o delu v preteklem letu v vseh Temeljnih enotah RD Radgona, o rekapitulacija ribolova članov za leto 2017, prodaji dnevnih ribolovnih dovolilnic, o predvidenih prireditvah v RD katerih bo leta 2018 skupno 75, o izobraževanju, čuvajski službi. Informirani so bili tudi o Ligi mladih RD Radgona in Pomurski ligi članov in mladih ribičev. Veliko je bilo vprašanj in odgovorov glede umeščanjem elektrarne v Hrastje Moti in kaj bi to pomenilo za ribiče in ribolov.

TE_GR_6

TE_GR_7TE_GR_9
                                                                                                            
Starešina Lovske družine je pozdravil vse prisotne in med drugim povedal, da so pri vseh društvih za velike težave krive prav finančne težave, ker pa je v Občini G. Radgona veliko društev, katera bi rada imela, za svoje delovanje sredstva od Občine, je to občini zelo težko uresničiti. Tako kot ribiči in lovci pa si moramo pri uresničevanju planov pomagati predvsem s prostovoljnim delom. Podžupan Občine je, med drugim, vse pozdravil in pohvalil za njihovo prostovoljno delo kot nosilce naravo varstva. Skrbeti pa morate tudi za podmladek, ker je to bodočnost vašega društva. V kratkem bomo imeli župani Občin katere so na območju Mure srečanje na katerem se bomo pogovarjali o umestitvi elektrarne na Muri, je še povedal.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 17 April 2018 11:13)

 
TE Apače
TE Radenci
TE Gornja Radgona
TE Tišina
TE Videm